Kudumbam

Hej, mitt namn är Klara Bengtsson och jag är praktikant på Kudumbam tillsammans med Matilda Bergman och Elin Johansson. Jag tycker mycket om att resa. Jag har tidigare varit i Indien med familjen och med min gymnasieklass genom en fältstudie i Kerala. Jag är feminist, nykterist vegan(fast vegetarian under Indienperioden) och mycket intresserad av hållbarhet, mänskliga rättighet, utvecklingsfrågor och det civila samhället. Jag har tidigare pluggat mänskliga rättigheter vid Lunds Universitet samt utvecklingsfrågor och antropologi vid University of Sussex i England. De senaste åren har jag engagerat mig ideellt bland annat med kvinnors rättigheter. Jag har också volontärarbetat på ekologiskt jordbruk i Wales. Jag ser jättemycket framemot att lära mig mer om Kudumbam, Svalornas roll och få praktiskt erfarenhet om utvecklingsarbete och ekologisk och social hållbarhet. ‘

Om ni vill kontakta mig når ni mig på bengtsson.klara@svalorna.org

Matilda Bergman

Hej! Jag heter Matilda Bergman och är praktikant på organisationen Kudumbam i södra Indien. Tidigare har jag läst kommunikation, globala utvecklingsstudier och socialantropologi och ser fram emot att få praktisk erfarenhet ihop med gänget på Kudumbam. Min uppväxt spenderades på en ö utanför Göteborg med båtar och hav, men jag är född i Bombay och har därför lite extra intresse för Indien. Min bästa erfarenhet hittills inom kommunikation och bistånd i kombination är praktik på svenska Afghanistankommittén förra våren. Där var jag delaktigt i en kampanj som handlade om att minska mödradödligheten i Afghanistan. Detta var dock på svensk mark och nu ser jag fram emot min praktik i Indien, som sker i en helt annan kontext. Människors rättigheter och möjligheter till att bygga sina liv är min drivkraft i mitt arbete. Kudumbam arbetar för att öka bönders möjlighet att försörja sig på sitt jordbruk. Konsumenter och dem själva ska slippa besprutad mat och jordbruket ska vara hållbart i längden för människor och planet. Följ gärna mig och mina kompanjoner Elin och Klara här på bloggen! Nantri! (Väkommen på Tamil)

itt namn är Elin Johansson och jag är 23 år gammal. Under hösten och vintern ska jag få göra praktik på partnerorganisationen Kudumbam i staden Tiruchirappalli som är beläget i södra Indien. Här är jag tillsammans med mina praktikantkollegor Klara och Matilda. Jag är i slutfasen av min kandidatutbildning i statsvetenskap som jag läser vid Uppsala universitet och har ett stort intresse för internationella relationer och jämställdhet. Vid sidan om studierna är jag vice ordförande i den ideella organisationen United Hearts som arbetar med barns rättigheter i Tanzania, ett land jag besökt ett flertal gånger för att genomföra olika utbildningsprojekt i samarbete med vår tanzaniska partner. Under en tidigare praktik i Berlin där jag arbetade på ett socialt företag som producerar solceller, fick jag mersmak för hållbart arbete. Därför ser jag väldigt mycket fram emot att lära mig mer om Kudumbams arbete om utbildning i ekologisk odling och hur man på gräsrotsnivå stärker självständiga bönders rättigheter.