Grameena Mahila Okkuta

Emy Lynch
Emy L 2 beskuren
Jag heter Emy Lynch och är 26 år från Stockholm. Jag har nyligen avslutat mitt studentliv vid Uppsala universitet med en kandidatexamen i kulturantropologi och en magisterexamen i internationellt humanitärt arbete. Utöver detta har jag även studerat freds- och konfliktkunskap och genusvetenskap, samt en sommarkurs vid University of Hyderabad, som var min första gång i Indien.

Jag brinner starkt för feminism och  kvinnorättsfrågor och är på min fritid ideellt engagerad i Kvinna till Kvinna och organisationen MENSEN – forum för menstruation. Jag ser mycket fram emot praktikplatsen på Grameena Mahila Okkuta och att få ta del av den visdom som finns hos kvinnorna som arbetar där. Jag hoppas också få lära mig massor om utvecklingsarbete på gräsrotsnivå i praktiken efter många år i skolbänken!

Om ni har några frågor eller helt enkelt bara vill ha kontakt med mig så når ni mig på lynch.emy@svalorna.org.

 

Linda Zetterström

Linda heter jag, är 26 år och under de närmaste månaderna kommer jag att vara praktikant hos organisationen Grameena Mahila Okkuta. I somras tog jag min masterexamen i politices från Göteborgs universitet och jag är sedan tidigare utbildad socionom.

Jag har vid sidan av mina studier arbetat som socionom i olika roller och i våras praktiserade jag på Socialdepartementet där jag främst arbetade med frågor om rättigheter för personer med funktionsnedsättning.

Jag är intresserad av politik och brinner extra mycket för rättighetsfrågor. På fritiden är jag ideellt engagerad i organisationen Kvinna till kvinna. Jag ser fram emot att lära mig mer om hur rättighetsbaserat arbete bedrivs på gräsrotsnivå i Indien.

Hör gärna av er till mig om ni har några frågor på zetterstrom.linda@svalorna.org