En dag på Keystone

För er som är nyfikna på vad vi gör en ”vanlig” dag på Keystone och hur vårt liv i Kotagiri ser ut så kommer jag nu berätta det för er.

Vi startar morgonen med yoga, vi är ju trots allt i Indien (!!!). Heidi har dragit in mig i yoga och spiritualitet vilket jag verkligen uppskattar då jag ofta tröttnar på olika träningsformer. Att starta med yoga på morgonen är klyshigt nog det bästa att starta dagen för både kropp och själv. Efter yogan kokar jag gröt till mina roomies som jag avnjuter med frukt, jordnötter och en stor mängd kanel. Självklart som den kaffemänniska jag är så blir det en kopp indiskt filterkaffe eller två till gröten.

Nog med klyshor gällande vår morgonrutin. Efter frukost är vi redo att traska 15-20 minuter från vårt hem till Keystones Campusområde där vi sitter och arbetar. För tillfället är vår arbetsplats i biblioteket, ett litet sådant. Vi får ofta besök utanför fönstret av apor som är nyfikna på att se vad svalornapraktikanterna på Keystone egentligen sysslar med.

 

Här sitter vi och jobbar den största delen av dagen om det inte är en dag då vi åker ut på fältbesök, har möte med vår supervisor eller har foto, filmning och intervjuer på schemat. För tillfället jobbar med att göra en HELT NY hemsida, allt från layout till text, bild och videos. Mycket jobb och ansvar tänker ni säkert, och ni har helt rätt!

Oj, jag glömde! Klockan 11 och 16 har vi te-paus som inkluderar te, kaffe och snacks. Snackset här är i varierande form och är ofta något friterat, kakor eller nötter.

Om jag ska fortsätta på matsnacket så serveras lunchen i kantinen klockan 13 (om en inte har med egen lunch dvs, som jag själv är lite för lat för). Här äter vi ibland på indiskt vis med händerna, men oftast med sked som alltid finns tillgängligt.

När arbetsdagen är över vid 17 traskar vi hemåt eller in till ”staden” för att handla mat. Jag avslutar ofta dagen med en bok och te.

Så kan en dag i Kotagiri se ut. Jag hoppas att jag stillat er nyfikenhet en liten smula!

Text: Jenny Svensson

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s