Utflykt och oroligheter

Igår dömdes Tamil Nadus Chief Minister till fyra års fängelse och skadestånd för mutbrott. Det är en utredning med följande rättsprocess som pågått sedan 1996. Många av Jayalalithaas anhängare visade sitt missnöje och protesterade efter domen. Även i Kotagiri protesterades det och en grupp på ca 15 män gick runt stan, ropade slagord och uppmanade/såg till att affärer slog igen sin verksamhet för dagen. Jag hade läst om rättegången men visste inte att domen skulle komma igår så visst blev jag lite paff när jag klev ut på gatan och möttes av 15 arga män som gormade. Även om Kotagiri är ett mindre ställe är det aldrig brist på människor att fråga så jag fick snabbt nys om vad som skett.

IMG_2475

Tidigare under dagen var jag och Henrik och besökte ett litet museum över den första britten som bosatte sig i Kotagiri. Man har byggt upp en kopia av hans hus och samlat material om ursprungsbefolkningen och området. För en historie-nörd som mig själv var det mycket spännande. Blev dock lite överraskad efter som jag inte sedan jag var i Kina stött på en så fördelaktig bild av en västerländsk gubbe i Asien. Behöver definitivt veta mer om denna snubbe som inte bara introducerade brittiska grödor utan malmbrytning samt byggde en sjö. Det var helt enkelt en lyckad utflykt som gjorde mig sugen att läsa på om mer Nilgiris historia.

Vi har haft mycket få och korta elavbrott. Inget som en pannlampa och några ljus inte kan råda bot på.
Vi har haft mycket få och korta elavbrott. Inget som en pannlampa och några ljus inte kan råda bot på.

Under veckan som gått har jag och Henrik jobbat med vår registrering hos immigrationsmyndigheten. När jag har haft tid över har jag skrivit om Participatory Guarantee Systems. Det ska resultera i en …..POSTER!

3 reaktioner till “Utflykt och oroligheter

  1. Jag har skrivit lite om John Sullivan i boken ”Landscapes and the Law”. Den finns kanske i Ooti. Kul att ni har det bra i Nilgiris.
    Gunnel (Cederlöf)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s