Tågåka

Tågresor. En chans att se glimtar av ett liv utanför den stora, bullrande, hektiska staden.  Att åka tåg på Deccan platån från Hyderabad till Gulbarga, från öst till väst, erbjuder en vy över ett platt landskap. Här och var utkastat syns stora klippblock blandat med ett smatter av mindre stenar. Resultaten av ett forna vulkaniskt landskap. Utanför fönstret susar by efter by varvat med åkerlandska. Här odlas matgrödor så som ris blandat med det förrädiska BT Cotton – en genmodifierad bomullsvariant som miljövänner anser lovat högre än den kunnat hålla. Kvinnor som samlar ved, hjordar med getter och enstaka magra kossor. Inuti den lilla kupén passerar rörelsehindrade liksom ensamma mödrar bedjande efter en slant varvat med fölsäljare av allt från chips till chai. Stundom tränger disellokets svarta moln in i vagnen och meddelar om trögare passager.

Genom mitt lilla fönster lyckades kameran fånga några glimtar. Några ögonblick förevigade och publicerade nedan för era beskådning.

En reaktion till “Tågåka

  1. Intressanta bilder – det måste ha varit en ganska lugn resa eftersom det inte hänger några passagerare utanför tåget.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s